Selecteer een pagina

Investeren na coronatijd

Investeren na Coronatijd

Ondernemers kijken graag vooruit. Ook al heeft de coronacrisis een flinke domper gezet op de economie en dus een impact gehad op vrijwel ieder bedrijf, er komt een moment dat er weer zicht is op groei. Dus moet een ondernemer anticiperen op groei in combinatie met de juiste en benodigde bedrijfsmiddelen.

Er is altijd nieuwe regelgeving, onder meer inzake milieunormen, er zijn altijd klanten die hun leveranciers steeds hogere normen opleggen, zelf wil je altijd met het meest moderne materieel kunnen werken, het meest efficiënt produceren en ook wil je je met je bedrijf een bijdrage leveren tot een meer duurzame economie. Dit alles leidt tot de noodzaak om te blijven investeren.

Maar hoe deze investeringen te financieren? Er zijn diverse mogelijkheden, waarvan leasing de meest voor de hand liggende is. Waarom?

De leasemaatschappij zal vanzelfsprekend interesse hebben in uw financiële cijfers en zal wellicht de jaarrekening opvragen van de voorbije jaren, net zoals elke andere financier dat zou doen. Maar een leasemaatschappij kijkt ook vooruit: wat is de verwachte omzet die je genereert dankzij het nieuwe bedrijfsmiddel? Wat zijn de bespaarde kosten? Heb je nieuwe contracten weten te sluiten waardoor het bedrijfsmiddel noodzakelijk wordt? Openen zich nieuwe markten?
Voor jou betekent dit nu een directe relatie tussen een maandtermijn en de verdiensten die dit bedrijfsmiddel jou oplevert. Zeer overzichtelijk en direct te toetsen.

Dat zijn overwegingen die meespelen in de beslissing om de financiering te verstrekken. Wees daarop voorbereid: maak een businessplan dat kijkt naar de toekomst en waarin de bijdrage van het nieuwe bedrijfsmiddel tot uiting komt.

TIP: voeg bij je leasingaanvraag een bedrijfsplan waarin de omzetgroei en/of kostenbesparing tot uiting komt dankzij de inzet van het nieuwe bedrijfsmiddel. Zo krijgt de leasemaatschappij beter zicht op de terugbetalingsmogelijkheden.

Wist je dat?

Bedrijfsmiddelen zijn goederen die gebruikt worden in de onderneming en die niet zijn aangeschaft met het doel deze (meteen door) te verkopen, zoals: trucks en trailers.

Lees meer over bedrijfsmiddelen

Share This