Selecteer een pagina

Over Leasing Nederland

Wat is Leasing Nederland?

Leasing Nederland behartigt de belangen van de in Nederland gevestigde leasemaatschappijen, die zich met name richten op het leasen van bedrijfsmiddelen. Dit zijn objecten als: trucks en trailers, grondverzetmachines, intern transportmaterieel, bussen en coaches, kranen, industrieel equipment (machines), drukpersen, copiers, computers, servers, software,… Leasing Nederland is opgericht in 1972, enkele jaren nadat leasing in Nederland werd geïntroduceerd.

De Leden van Leasing Nederland zijn in Nederland gevestigde equipment leasemaatschappijen. Dit kunnen dochterbedrijven zijn van banken, van fabrikanten of onafhankelijke leasemaatschappijen.

Daarnaast heeft Leasing Nederland Geassocieerde Leden, dat zijn partijen die nauw betrokken zijn bij de leasingmarkt, bijvoorbeeld als juridisch adviseur, op het vlak van accountancy, voor het doen van taxaties, en inzake de doorverkoop van gebruikte objecten.

De Leden worden bij Leasing Nederland officieel vertegenwoordigd door hun algemeen directeur, maar kunnen vanzelfsprekend directieleden, legal counsels, product managers, risk managers en andere specialisten naar Leasing Nederland bijeenkomsten afvaardigen.

De Algemene Ledenvergadering van Leasing Nederland komt tweemaal per jaar bijeen. Op het programma staan naast de gebruikelijke Verenigingszaken een update van de bij Leasing Nederland lopende dossiers op onder meer juridisch, boekhoudkundig en op marketingvlak.

Wist je dat

NVL Next op 26 november 2015 te Utrecht is opgericht en zich richt op ambitieuze leasing professionals die bij de Leden van Leasing Nederland werkzaam zijn? Ambitieus omdat zij leasing als product willen ontwikkelen, maar ook omdat zij zichzelf willen ontwikkelen.

Lees meer over NVL Next

Ook interessant

Share This