Selecteer een pagina

Amsterdam 23 augustus 2012 – Volgens vandaag gepubliceerde cijfers van de NVL blijkt dat leasing verder in de lift zit als financieringsbron voor bedrijven. In het tweede kwartaal van 2012 werd int toaal voor 1,043 miljard euro nieuwe leases verstrekt door Nederlandse leasemaatschappijen, wat een groei betekent met 8,6% in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar. Hiermee lijkt zich een trend af te tekenen, waarbij leasing aan een constante factor blijft groeien. Opvallend is dat juist banken meer leasecontracten hebben verkocht in het tweede kwartaal. Leasing is een bij uitstek geschikt financieringsinstrument voor investeringen in bijvoorbeeld machines en rollend materieel waarbij krediet nodig is op lange termijn. Klik hier voor de kwartaalcijfers.

Share This