Selecteer een pagina

Amsterdam, 11 november 2014 – Leaseurope publiceert een nieuwe Position Paper inzake de voorgestelde boekhoudregels voor leasing. De behoefte hieraan is gebleken nu de IASB voornemens is een groot aantal wijzigingen aan te brengen aan de ED2013 en de FASB duidelijk een eigen route kiest. Onder meer een kernelement uit de ED 2013, het dual model, is door IASB verlaten, terwijl de FASB juist wel voor twee modellen kiest (OL-FL). Daarnaast is inmiddels lessor accounting buiten scope geplaatst. Uit een analyse blijkt dat feitelijk geen enkele van de oorspronkelijke doelstellingen voor de nieuwe boekhoudregels, bepaald in 2006, zijn gerealiseerd. Tekenend is dat nu pas de IASB een definitie bepaald heeft van ‘wat is een lease?’, hierbij sterk gericht op fysieke assets, waardoor het concept nu al gedateerd lijkt. In de Position Paper worden alle pijnpunten kernachtig geformuleerd.

Share This