Selecteer een pagina

Amsterdam, 9 november 2015 – De IASB heeft in de eindspurt voor de publicatie van de IFRS16 – standaard voor Lease Accounting nu eindelijk precies gedefinieerd wat een lease is. Men zou verwachten dat dit de eerste stap in het project zou geweest zijn, 10 jaar geleden. Het is de laatste. Wat is een Lease volgens IASB? Een lease is een contract waarin de gebruiker het recht heeft een object te gebruiken, alle substantiële economische voordelen uit dit object haalt en zelf het gebruik ervan bepaalt. Naar verwachting zal IFRS16 in december officieel gepubliceerd worden. Daarna moet de standaard nog door de Europese Commissie endorsed worden. De ingangsdatum is vastgelegd op 1 januari 2019. KPMG geeft in een nieuwsbrief (Engelstalig) een handig overzicht van de meest recente informatie omtrent IFRS16.

Share This