Selecteer een pagina

Amsterdam, 8 februari 2016 – De equipment leasemarkt heeft einde 2016 een heuse eindsprint getrokken, met een groei van 16% in het vierde kwartaal van 2016, tegenover het derde kwartaal van dat jaar. Dat blijkt uit cijfers die vandaag door de NVL gepubliceerd zijn. Er werd voor liefst 1,5 miljard euro aan nieuwe leasecontracten afgesloten in één kwartaal. Hiermee is de leasemarkt voor bedrijfsmiddelen in 2016 gestegen tot ruim 5,5 miljard euro. Opvallend is dat de gemiddelde waarde van de leasecontracten met 10% toeneemt tot een kleine ton. NVL-voorzitter Stephan Van Beek is niet verrast door de groei: bedrijven investeren volop in bedrijfsmiddelen, vanuit de verwachting dat de omzet verder groeit. Ook speelt volgens Van Beek mee dat ‘oude’ bedrijfsmiddelen vervangen worden door zuiniger en meer duurzame apparaten. ‘Dat zien we niet alleen bij vrachtwagens, maar in de breedte van het machinepark’, aldus Van Beek.

Share This