Selecteer een pagina

Amsterdam, 23 juni 2017 – Het thema van het 45-jarig Jubileum van de NVL is: Dive into the future. De wereld staat voor een doorbraak met slimme, zelf-lerende en met elkaar communicerende assets. Dat zijn niet alleen robots, maar straks vrijwel alle objecten, dus computers, machines en voertuigen worden straks gedeeltelijk intelligent, interactief en in meer of mindere mate autonoom. Voor deze revolutie zijn alle puzzelstukjes voorhanden: internet-of-things, rekenkracht om data op te slaan en snel te verwerken, kunstmatige intelligentie, spraaktechnologie… Stilaan vallen de puzzelstukjes in elkaar. Met zogenaamde strong artificial intelligence is men in staat om het talig vermogen wat zo typisch is voor de mens toe te voegen aan computers en objecten waardoor ze écht intelligent worden, bovendien zelf-lerend en ook in staat meerdere taken tegelijk uit te voeren. Facebook en Google investeren fortuinen in fundamenteel onderzoek rond applied artificial intelligence.

De inzichten met betrekking tot deze technologie, en de toepassingen ervan worden op het NVL Jubileum gepresenteerd door dr. Arjan van Hessen, taal- en spraaktechnoloog verbonden aan de Universiteit van Twente en Utrecht. Deze topspecialist verricht fundamenteel onderzoek, ontwikkelt toepassingen, is docent in spraak- en taaltechnologie en lid van het Bestuur van CLARIAH, een instituut dat een digitale infrastructuur bevordert voor Geesteswetenschappen en voor fundamenteel onderzoek in Digital Humanities.

Datum: 12 september 2017 om 15:30 te Rotterdam Airport

De NVL verwelkomt u in een virtuele omgeving die garant staat voor een visuele onderdompeling in de toekomst. Een unieke belevenis die u niet mag missen.

Enkel op uitnodiging.

Share This