Selecteer een pagina

Amsterdam, 17 mei 2018 – De leasemarkt voor bedrijfsmiddelen is het jaar erg sterk gestart, met een volume aan nieuwe leasecontracten van 1,66 miljard, hetzij een stijging van 18% tegenover het eerste kwartaal van 2017. Hiermee overtreft het eerste kwartaal zelfs het vierde kwartaal van vorig jaar; traditioneel worden veel leasecontracten afgesloten in het vierde kwartaal. “Dat is inderdaad pas één keer eerder voorgekomen”, zegt Stephan van Beek, “met name in 2015, ook toen was het eerste kwartaal beter dan het 4e van 2014. Het was het begin van de economische opgang, die nog steeds voortduurt en die je weerspiegeld ziet in de cijfers van de leasemarkt.”

Voor het eerst publiceert de NVL ook cijfers over de digitale verwerking van leasecontracten. Op dit moment wordt de helft van de leasecontracten geheel of gedeeltelijk digitaal verwerkt. “Dit is natuurlijk een momentopname. We zien dat steeds meer leasemaatschappijen fors investeren in digitalisering, van aanvraag tot verwerking en beheer van de contracten. We gaan dit voortaan nauwgezet volgen”, aldus Stephan van Beek. “Dank zij digitale verwerking kan een ondernemer sneller een leasecontract afsluiten, dat maakt leasing een efficiënte vorm van financieren.”

Klik hier voor de marktcijfers leasing van het eerste kwartaal 2018.

 

Share This