Selecteer een pagina

Het risicoprofiel van leasemaatschappijen blijft uitzonderlijk gunstig. Volgens cijfers die Leaseurope recent gepubliceerd heeft, blijken leasemaatschappijen in Europa historisch lage risico’s in de boeken te hebben. De gemiddelde voorzieningen voor risicokosten in het tweede kwartaal van 2018 dalen naar 0,24% op het uitstaand saldo in de boeken, waar deze ratio in heel 2017 nog 0,29% bedroeg. De voorzieningen geven een beeld van de verwachte risicokosten, deze kunnen uiteindelijk hoger of lager uitvallen, maar de voorzieningen geven wel een consistent beeld van het risicoprofiel over de jaren heen.

Uit de rapportage blijkt ook dat de nieuwe leasecontracten in Europa (in volume) stijgen met 9% in het tweede kwartaal, vergeleken met Q2-2017. De aanhoudende volumegroei en de lage risicokosten leiden tot een Return on Equity van 33,8%, een goede rentabiliteit dus.

Middels de Leaseurope Index rapporteren de 23 grootste Europese leasemaatschappijen op kwartaalbasis een aantal key performance indicators, die een goed beeld geven van de volumes in de leasemarkt, maar ook het risicoprofiel en de winstgevendheid van leasemaatschappijen. Klik hier voor de Leaseurope Index Q2-2018.

Share This