Selecteer een pagina

De Nederlandse equipment leasemarkt is in 2018 naar een recordniveau gestegen, met een totaal volume aan nieuwe leasecontracten van 7,1 miljard euro. Tegenover 2017 is dit een stijging met bijna 20%. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die de NVL vandaag publiceert. In het vierde kwartaal werd voor bijna 2 miljard aan leasecontracten gerealiseerd, een stijging met ruim 20% tegenover het vierde kwartaal van 2017.

NVL voorzitter Stephan van Beek toont zich blij met de cijfers. “Het is een absoluut record voor de leasemarkt sinds de NVL de marktcijfers rapporteert. In 2008 was de vorige piek met een volume van 6,2 miljard euro, wat ten gevolge van de crisis terugviel naar 3,5 miljard in 2010. Zo kun je nagaan dat het tien jaar geduurd heeft voordat een nieuwe top is bereikt. Het is wel een teken dat er flink geïnvesteerd wordt in bedrijfsmiddelen, met name door het MKB, naast het feit dat ondernemers makkelijker de weg naar leasing en andere alternatieve financieringsvormen weten te vinden. Gericht beleid terzake lijkt zijn vruchten af te werpen.”

De NVL laat weten dat de detailrapportage begin maart gepubliceerd wordt.

 

Share This