Selecteer een pagina

Leveranciers van objecten zoals machines worden steeds meer geconfronteerd met de vraag van klanten die koopbereid zijn, of ze het object ook tegen een maandtermijn kunnen aanschaffen. Op die manier moet de klant niet zelf geld investeren in de aankoop, of de aankoop financieren. Anders gezegd, de klant verlegt het financieringsprobleem naar de leverancier.

Leveranciers (Vendoren) doen er dus goed aan een arrangement te sluiten met een leasemaatschappij om dit soort vragen te kunnen opvangen. Zelf financieren als Vendor kan een eerste stap zijn, maar dan loopt de Vendor al snel tegen de grenzen van de groei aan. De leasemaatschappij kan dan elke voorgestelde transactie bekijken en overnemen, zodat de Vendor zich volledig kan richten op verkoop en groei.

In het artikel ‘Zo doe je zaken met vendor lease’ van De Ondernemer wordt een en ander op een heldere manier toegelicht.

Share This