Selecteer een pagina

In het eerste kwartaal van 2019 zijn voor 1,8 miljard euro aan bedrijfsmiddelen geleast, dat is 7,3% meer dan het eerste kwartaal van 2018. Dat blijkt uit cijfers die de NVL vandaag publiceert. Volgens NVL-voorzitter Stephan van Beek is in dit eerste kwartaal van 2019 alweer een recordniveau bereikt. “Weliswaar werd er 10 procent minder volume geproduceerd in vergelijking met het vierde kwartaal van 2018, maar dat was op zijn beurt een record-vierde kwartaal. We zien dat de leasemarkt verder blijft groeien, dat is op zich een teken dat het MKB blijft investeren in bedrijfsmiddelen, en dus een teken dat ondernemers blijven vertrouwen in de economie.” Klik hier voor de cijfers van de equipment leasemarkt in Q1-2019.

“Het aantal contracten steeg boven de 19.000, wat de conclusie opdringt dat quasi evenzoveel bedrijven geholpen zijn met leasing. Daarmee is leasing niet weg te denken als financieringsbron van bedrijven,” aldus nog Van Beek. De populariteit van leasing blijkt trouwens ook in de consumentenmarkt, waar volgens de VNA de kaap van ruim 150.000 auto’s met een private lease contract op de weg zijn gezet. Klik hier voor de marktcijfers van de autoleasemarkt. Van Beek: “Ondernemers, net als consumenten, kiezen voor gemak, overzichtelijke kosten en beperken van risico’s. Dat het object daarbij de – enige zekerheid – vormt voor de financier, is een pré.”

Share This