Selecteer een pagina

Op een bijeenkomst in Breukelen op 5 juni jl. stelde het Duitse PS-Team haar DataCollect systeem voor aan de Leden van de NVL. Hiermee wordt dit systeem ook in Nederland geïntroduceerd, nadat het succesvol in Duitsland, Frankrijk en andere landen is uitgerold. DataCollect is een enorm register waarin leasemaatschappijen en andere financiers de door hen gefinancierde objecten kunnen registreren. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om dubbele financiering en fraude te detecteren. Dergelijk systeem heeft haar merites bewezen omdat al in een vroeg stadium controles uitgevoerd worden, door data te vergelijken en afwijkingen vast te stellen. Uniek is dat het systeem een zelflerend vermogen heeft, waardoor de detectie steeds beter wordt. Voorwaarde is wel dat een voldoende groot aantal partijen deelneemt aan het register. PS-Team begint in Nederland met een testperiode voor DataCollect.

Share This