Selecteer een pagina

Het toonaangevende financieel magazine Leasinglife heeft recent een uitgebreide analyse gemaakt van de Nederlandse leasemarkt. ‘Volop in bloei’, is het oordeel, waarbij de analyst verwijst naar de groeicijfers over 2018, zoals door de NVL gepubliceerd. Diverse spelers in de leasemarkt worden aan het woord gelaten en aan de tand gevoeld over het marktsentiment, de recente trends en de hindernissen waar ze tegenaan lopen.

De gesprekspartners tonen zich erg blij met de groei in de markt, die nu al jaren aanhoudt. Ze wijzen op het feit dat leasemaatschappijen zich met name richten op het MKB. Vanuit risico-perspectief verwacht men geen disrupties op de korte termijn, de Nederlandse economie zal naar verwachting goed blijven presteren. We wordt gewezen op de lasten en onzekerheid die de regelgeving met zich meebrengt, niet enkel door nieuwe wetgeving, maar ook door onduidelijkheid in de toepassing van bestaande. Het artikel is voorbehouden aan Leden die aangesloten zijn bij Leasinglife, via deze link.

Share This