Selecteer een pagina

De Nederlandse leasemarkt heeft in het tweede kwartaal een pas op de plaats gemaakt. Volgens cijfers die de NVL vandaag publiceert is er in het tweede kwartaal voor 1,8 miljard euro aan nieuwe leasecontracten gesloten, dat is iets meer dan in hetzelfde kwartaal van 2018. Ook bleef het aantal contracten quasi gelijk.

“In 2018 was het tweede kwartaal een record kwartaal”, zegt NVL-voorzitter Stephan van Beek, “dat we in 2019 zelfs nog iets beter doen is eigenlijk goed nieuws. Een bevestiging dat de leasemarkt voor bedrijfsmiddelen in Nederland floreert. Dat is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven, want er nu al jaren sprake van gestage groei.”

Opvallend in de cijfers is dat de bankkantoren weer meer leasecontracten zijn gaan verkopen, terwijl het Vendorkanaal juist minder presteert. “Op basis van één kwartaal kunnen we nog geen conclusies trekken”, aldus Van Beek, “maar het is wel bijzonder dat het Vendorkanaal er voor het eerst sinds lang op achteruit gaat, in ieder geval te vroeg om van een trendbreuk te spreken”.

Bekijk hier de cijfers van de Nederlandse leasemarkt in Q2-2019.

Share This