Selecteer een pagina

[Update 12 november 2019] Volgens recent gepubliceerde cijfers maakt de Europese leasemarkt een pas op de plaats in de eerste helft van 2019. Dat blijkt uit rapporten die door Leaseurope samengesteld en gepubliceerd worden. Leaseurope stelt dat de leasemarkt tegen een lager tempo groeit in een context van economische onzekerheid, maar dat bij het MKB nog steeds vraag is naar leasing als financieringsbron voor bedrijfsmiddelen. Lees hier het persbericht van Leaseurope.

Een en ander wordt bevestigd door de Leaseurope Index, die een aantal ratio’s (key performance indicators) van 23 toonaangevende leasemaatschappijen weergeeft, gaande van productievolume, winstgevendheid, risicokosten en cost/income ratio’s. Op deze wijze vormt de Leaseurope Index een benchmark voor leasemaatschappijen om hun eigen cijfers mee te vergelijken. Klik hier voor de Q2-2019 rapportage van de Leaseurope Index.

Leaseurope publiceerde recent ook de Segment Survey 2018, die een beeld geeft van de KPI’s per assetklasse op jaarbasis. Omdat de performance erg kan verschillen per assetcategorie, wordt de vergelijking hiermee nog een stuk interessanter.

Share This