Selecteer een pagina

De leasingmarkt voor bedrijfsmiddelen is in het derde kwartaal van dit jaar met bijna 30% gestegen, zo blijkt uit cijfers die de NVL vandaag publiceert. Er werd in het derde kwartaal voor 2,2 miljard euro aan nieuwe leasecontracten gesloten. NVL-voorzitter Stephan van Beek spreekt van een ongekende groeispurt: “Bedrijven weten de weg naar leasing steeds makkelijker te vinden, dat komt omdat leasing nu eenmaal een makkelijke manier is om bedrijfsmiddelen aan te schaffen. Het object wordt gefinancierd door de leasemaatschappij, zonder aanvullende zekerheden of eisen. Dat is bovendien makkelijk te budgetteren.”

“Met een groei van bijna 30% is de relatieve pas op de plaats van het tweede kwartaal meer dan goedgemaakt, wat wellicht wijst op een inhaalbeweging in Q3. Naar verwachting zal heel 2019 nòg beter worden dan het jaar 2018, wat ook al groeide met 20%. Er is weliswaar sprake van een forse toename in de zeer grote tickets, wat erop wijst dat een of meer aanzienlijke portefeuilles in de boeken zijn genomen, maar ook zonder dit fenomeen is het een bijzonder sterk kwartaal geweest.”

De NVL wijst er nog op dat ruim 80% van dit volume terecht komt bij het MKB, waarmee leasing een niet weg te denken bron van financiering is voor het MKB in Nederland. Dat geldt niet alleen voor eindgebruikers van bedrijfsmiddelen, maar ook voor leveranciers van bedrijfsmiddelen (Vendoren). “Het Vendorkanaal is al jaren aan een gestage opmars bezig en ook in dit kwartaal is dit duidelijk zichtbaar. Vendor Leasing is een vaak gekozen oplossing omdat het de eindgebruiker totaal ontzorgt, mede omdat deze niet zelf op zoek dient te gaan naar financiering. Vendoren die een arrangement hebben met een leasemaatschappij slagen erin om hun producten makkelijker aan de man te brengen”, aldus nog Van Beek. Klik hier voor de marktcijfers leasing in Q3-2019.

Share This