Selecteer een pagina

Veilingen van zwaar materieel zoals grondverzetmachines, hijskranen en zware trekkers gaan als gevolg van de Coronacrisis nog uitsluitend online. Dat meldt Ritchie Bros., ’s werelds grootste veilinghuis van zwaar materieel. De komende veiling van 17 tot 22 april die normaal gesproken in Moerdijk zou plaatsvinden in het theater van het veilinghuis, met veilingmeesters die op hun typische manier de veiling leiden, wordt ‘online only’.

“De veilingervaring als je in het theater zit blijft het allermooist. Maar technologie maakt het meedoen in de veiling makkelijker en minder tijd- en plaatsafhankelijk,” aldus Diederick van Haselen, Regional Sales Manager Benelux & Nordics. “Dit geldt voor een loonbedrijf in Schijndel, maar ook voor een bouwbedrijf in Singapore. We verbinden partijen in een zeer brede internationale markt en brengen ze samen in een betrouwbare, transparante verkoopomgeving. Misschien nu wel meer dan ooit.”

Ritchie Bros. verkoopt wereldwijd zo’n €4,6 miljard per jaar aan materieel en investeerde de afgelopen jaren flink in de ontwikkeling van platformen en technologie. Zo worden er niet alleen live online veilingen georganiseerd, maar ook zogenaamde Timed Auctions, waarbij objecten doorlopend worden aangeboden via het online veilingsysteem. De voorbije jaren heeft het online kanaal een stevige positie opgebouwd, maar als gevolg van Corona voorlopig de enige manier om veilingen te organiseren.

Lees het volledige persbericht van Ritchie Bros. hier.

 

Share This