Selecteer een pagina

In het vierde kwartaal van 2020 werd voor 1,7 miljard aan nieuwe leasecontracten gesloten, dat is een daling met 9% in vergelijking met het 4e kwartaal van 2019, maar ook een flinke stijging met 39% in vergelijking met het derde kwartaal van 2020. In dat derde kwartaal was er een dramatische coronadip omdat bedrijven hun investeringen massaal uitstelden in afwachting van betere economische perspectieven. Dat het 4e kwartaal dan nog relatief sterk presteert, is te verklaren door de traditie dat bedrijven in het 4e kwartaal naar hun balanspositie en de vooruitzichten kijken, en alsnog bedrijfsmiddelen aanschaffen met het oog op vervanging of omzetgroei in het volgende jaar.

Voor 2021 is de verwachting dat het begin van het jaar moeizaam zal zijn, maar dat – afhankelijk van het economische omgeving post-corona – de markt flink zal aantrekken. Bedrijven moeten immers investeren om bij te blijven.

Klik hier voor de marktcijfers leasing in het vierde kwartaal van 2020.

 

Share This