Selecteer een pagina

Ritchie Bros. heeft onlangs het online webinar “The European Green Deal | Impact on Equipment Financing & Renting” gepresenteerd, waarin een overzicht werd gegeven van de effecten van de Europese Green Deal op de financierings- en verhuur- & leasesectoren. De sprekers waren Peter-Jan Bentein, secretaris-generaal van de Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen (NVL); Michel Petitjean, secretaris-generaal van de European Rental Association (ERA); en Christian Sonneville en Johan Lustig, beiden van Ritchie Bros.

In het webinar werd aandacht besteed aan de nieuwe wetgeving die vanuit Europa in nationale wetgeving zal worden omgezet, en die een revolutie zal teweegbrengen in o.a. de bouw, transport en industrie. Om de doelstellingen van de EU te kunnen halen zullen bedrijfsmiddelen van een andere aandrijving moeten worden voorzien, zowel nieuwe bedrijfsmiddelen als de ombouw van bestaand materieel (retrofit). Een en ander heeft een impact op het waardeverloop van bestaande assets. Ook verwachten sprekers dat korte termijnverhuur (renting) aan terrein zal winnen omdat bedrijven bereid zijn om te betalen voor gebruik maar niet per sé voor bezit.

Bekijk hier een compleet verslag van het Webinar.

Bekijk hier een opname van het Webinar.

Share This