Selecteer een pagina

In een interview met VNO-NCW licht Marcel Spijkers, voorzitter van NVL – Leasing Nederland, toe hoe belangrijk leasing is voor de financiering van investeringen in bedrijfsmiddelen, en dan met name voor het MKB. Hij maakt zich zorgen over de voorstellen inzake kapitaaleisen, beter bekend onder Basel-normen, die leasing gelijkstellen met een ongedekte lening. Dat doet geen recht aan het simpele feit dat er bij leasing per definitie altijd een object is, dat als zekerheid dient voor de leasegever. De NVL ijvert ervoor om deze weeffout recht te trekken.

Verder stelt Spijkers dat de energietransitie voor bedrijven een kolossale investering zal betekenen in emissie-arm of emissieloos materieel, transportmiddelen en grondverzetmachines. Deze investering kan domweg niet uit eigen middelen gefinancierd worden. Hij stelt dat de leden van de NVL, dat zijn vrijwel alle grote leasemaatschappijen in Nederland, klaar staan om de financiering van dergelijke objecten te verschaffen middels een leasecontract.

Lees hier het hele interview met Marcel Spijkers.

 

Share This