Selecteer een pagina

Op de Ledenvergadering (22 november jl.) werd het boek ‘Leasing’, nr. 22 in de Financieel Juridische Reeks van Uitgeverij Paris gepresenteerd. Het boek omvat een breed spectrum aan onderwerpen, zoals de lease-overeenkomst, zekerheden, fiscale aspecten, zorgplicht, en ook consumentenlease. In het voorwoord komt voorzitter Spijkers uitgebreid aan het woord. Liefst 11 auteurs hebben een bijdrage geleverd aan het boek, een aantal daarvan is lid van de Juridische Commissie van Leasing Nederland.

Daarnaast is de naamswijziging van NVL naar Leasing Nederland – NVL definitief goedgekeurd, dit in het kader van een algehele opfrissing van de statuten van de Vereniging.

De vergadering stond verder in het teken van een blik op de economische vooruitzichten.

Dhr. Koen de Leus, chief economist van BNP Paribas Fortis gaf een boeiende en zeer levendige presentatie, waarin het risico op stagflatie analyseerde, oplossingsrichtingen zocht uit de energiecrisis en de macro-economische vooruitzichten schetste. Dhr. Rico Luman, senior economist bij ING, schetste in heldere grafieken de vooruitzichten van de transport en logistiek sector en de bouwsector, waarbij zowel de schaarste aan personeel als aan objecten problematisch blijft. Beide sectoren staan voor aanzienlijke investeringen in nieuwe assets, wat op zich een goed vooruitzicht is voor de leasebranche.

Bekijk hier het fotoverslag van de Ledenvergadering en het Compliance Seminar.

Share This