Selecteer een pagina

De Europese leasemarkt voor bedrijfsmiddelen en auto’s blijft gezond in meerdere opzichten. Zojuist heeft Leaseurope de Leaseurope Index voor het tweede en derde kwartaal van 2022 gepubliceerd. Daaruit blijkt enerzijds een stijging van 5,5% in het derde kwartaal van het volume aan nieuwe leasecontracten in vergelijking met een jaar eerder. In het tweede kwartaal van 2022 was er nog sprake van een daling met 2,9%. Het aanknopen met een volumestijging zou er op kunnen duiden dat de leveringsproblemen die in veel markten aan de orde waren stilaan achter de rug zijn. Of dit bevestigd worden zal moeten blijken uit de cijfers voor het 4e kwartaal.

Tegelijk blijkt dat de voorzieningen voor risicokosten verder dalen. Dit is goed nieuws in het licht van de energiecrisis en de oorlog in Oekraïne. Waarnemers wijzen op een lichte stijging van de kosten, wat leidt tot enige druk op het rendement van leasemaatschappijen. Tegelijk blijft de cost/income ratio onder de 50%, wat zeker gezond te noemen is. Leasing blijkt een aantrekkelijke oplossing, zowel voor bedrijven die willen investeren in bedrijfsmiddelen en een duurzaam wagenpark, als voor investeerders die op zoek zijn naar een gezond rendement in combinatie met een laag risico.

Voor het rapport Leaseurope Index Q3-2022 klik hier.

Share This