Selecteer een pagina

Beequip MKB Equipment Lease was op 9 maart jl. gastheer voor een bijeenkomst van NVL Next, de innovatietak van Leasing Nederland – NVL. Ruim 40 deelnemers kregen een uiteenzetting van Peter Loef, één van de oprichters van Beequip. Hij gaf inzicht in de strategie en de positionering in de markt van zijn bedrijf, dat in goed zeven jaar tijd uitgroeide tot een grote leasemaatschappij, met een balanstotaal van 1 miljard euro. De strategie berust op drie pijlers: ‘equipment first’, ‘ondernemers voor ondernemers’ en ‘fintech’, het vergemakkelijken van aanvraag- en verwerkingsprocessen. Beequip kijkt ook naar het buitenland om de verdere groei te realiseren. Verder wordt volop ingezet op emissieloos of emissie-arm materieel, wat in het kader van de energietransitie een voor bedrijven noodzakelijke financiële hefboom biedt om deze investeringen mogelijk te maken.

Na de presentatie werd ingescheept op een passagiersschip van de KVRE voor een rondvaart in de Rotterdamse Haven. Het gezelschap kon overstappen op een snelle Fast Crewtender om de haven nog een stukje verder te verkennen. Na de rondvaart was er nog een gezellige borrel waar uitgebreid van gedachten is gewisseld en contacten zijn gelegd.

Share This