Selecteer een pagina

Samen met partner FIS heeft Leasing Nederland-NVL op 21 juni een workshop georganiseerd over proces optimalisatie. FIS is een wereldwijde leverancier van software voor banken, financiële markten en e-commerce en heeft een grote expertise op het vlak van van processen, onder meer in asset finance. Aan de workshop namen COO’s, finance managers en consultants deel.

De sprekers Jeff Andrews en Markus Gujer van FIS gaven een inzicht in de mogelijkheden en toepassingen van AI in de processen. Het automatisch inlezen van facturen is al een tijdje ingeburgerd, maar met toepassing van machine learning is het mogelijk de gegevens veel accurater in te lezen en handmatige tussenkomst in het administratieve proces te voorkomen. Een boeiende getuigenis werd geleverd door Craig Leyland van Lombard Asset Finance, waar deze toepassing uitgerold is. Ook werd getoond hoe data van gebruik van een asset kunnen ingezet worden in pay-per-use modellen.

Interessant is ook dat FIS deze toepassingen niet als een vast pakket aanbiedt, maar juist samen met de gebruiker een oplossing op maat ontwikkelt, in een software-as-a-service model. Dat betekent dat de gebruiker niet in één keer een grote investering moet doen, maar de kosten in de tijd uitgesmeerd worden. Tijdens en na de workshop werd hierover uitgebreid van gedachten gewisseld.

Share This