Selecteer een pagina

De Algemene Ledenvergadering van Leasing Nederland-NVL heeft op 9 april 2024 twee nieuwe Bestuursleden benoemd. Dat zijn Catherine Meyers (DLL) en Marieke Van Zuien (BNP Paribas). Beide zijn verantwoordelijk voor de equipment leasing activiteiten van hun organisaties in Nederland en ook in België. Hun benoeming volgt op het vertrek uit het Bestuur van de leasevereniging van de heren Stef Klijn en Jeroen Van Beeck.

Marcel Spijkers, voorzitter van Leasing Nederland-NVL: “Dit is een mooie stap voor onze branche, die soms de naam heeft dat leasing een mannenzaak zou zijn. Niets is minder waar, veel van de medewerkers in onze branche zijn vrouwen. Op vandaag zijn er liefst 5 leasemaatschappijen in Nederland die onder leiding staan van een vrouw. Dan is het niet meer dan logisch dat ook het Bestuur die werkelijkheid reflecteert.”

“De leasingbranche heeft een essentiële rol in de financiële dienstverlening en als sector kunnen we de komende jaren een sleutelrol spelen in de duurzaamheidstransitie van het Nederlands bedrijfsleven. Ik kijk ernaar uit om via het bestuur de samenwerking te versterken en onze impact als branche te vergroten “, zegt Marieke Van Zuien. Catherine Meyers voegt daaraan toe: “Bedrijven beschouwen leasing als vast onderdeel van hun financieringsmix, mede omdat leasing een toegankelijke en transparante vorm van financiering is. Ik zie voor de toekomst veel kansen om bedrijven in staat te stellen te blijven investeren, ook en met name in duurzame bedrijfsmiddelen. Daar draag ik graag mijn steentje toe bij.”

Bekijk hier het fotoverslag van de Ledenvergadering op 9 april 2024.

Foto links: Catherine Meyers – Foto rechts: Marieke Van Zuien

Share This