Selecteer een pagina

Op 4 juni jl. organiseerde Leasing Nederland-NVL voor het eerst een netwerkevent ‘Women in Leasing’. Het is opmerkelijk dat er op dit moment relatief veel vrouwen de topposities bekleden in de leasebranche, die vanouds gezien wordt als een mannenwereld. Reden genoeg om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren omtrent persoonlijke en loopbaan ontwikkeling.

Zo’n 60 deelnemers verzamelden in de Mobility Hub van Arval te Houten, dat beschikt over een geweldige faciliteiten voor dergelijk event. De middag werd afgetrapt door Shereen Faroqui van FIS, sponsor van het event, die getuigde over haar eigen loopbaanontwikkeling. Vervolgens was er een panelgesprek met drie vrouwelijke top executives, Leonoor Koomen (ING), Catherine Meyers (DLL) en Marieke van Zuien (BNP Paribas) die in een persoonlijk verhaal vertelden over hun eigen ontwikkeling tot hoger leidinggevende. Zo werd onder meer gesteld dat het glazen plafond als maatschappelijk fenomeen vaak gewoon ook tussen de oren van individuen zit. De deelnemende vrouwen werden opgeroepen hun twijfels overboord te gooien.

Na dit inspirerende debat gingen de deelnemers uiteen in kleine groepjes om met elkaar in gesprek te gaan over het thema van de dag. De gesprekken werd geleid door Mirjam Bakker (ABN Amro), Marlous de Groot (CMS), Susan Jansen (Beequip), Petra Jansen op de Haar (Hiltermann), Eline Kaai (Arval), Eline Kamerbeek (Beequip) en de eerder genoemde panelleden. Het werd een levendige en boeiende gedachtenwisseling, getuige ook de vele positieve reacties naderhand.

De middag werd afgesloten met een gezellige borrel.

Bekijk hier het fotoverslag. Fotografie Lia Zaal.

Share This