Selecteer een pagina

In het RTL-Z programma ‘Bedrijf in beeld’ wordt deze week aandacht besteed aan leasing (bekijk dit item – duur: 3 minuten). Milko Wijckmans geeft namens de NVL toelichting bij leasing als financieringsbron voor bedrijven. Zijn boodschap is helder: “Ondernemer, maak gebruik van de beschikbare financieringsbronnen. Als jouw onderneming investeert in leasebare assets, dan is leasing wellicht dé oplossing. In ieder bedrijf zijn wel assets te vinden die ‘leasebaar’ zijn.”

Uit recent onderzoek van het Ministerie van EZ is gebleken dat ondernemers nog teveel eenzijdig gericht zijn op de bank, en daarbij andere financieringsbronnen links laten liggen. Dat is in deze tijd niet handig, want kapitaal is schaars. In dit onderzoek bij 500 MKB bedrijven getuigen ondernemers over de voordelen die leasing hen biedt. Die liggen met name op het vlak van het bedrijfskapitaal: doordat je met leasing 100% financiering hebt, hou je je werkkapitaal volledig vrij. Verder onderstreept men het gemak en het feit dat er sprake is van vaste maandelijkse termijnen. Op die manier kan de opbrengst van een machine of vrachtwagen makkelijk vergeleken worden met de kosten. Zeker kapitaalintensieve en groeiende ondernemingen kunnen met leasing hun voordeel doen. Klik hier voor een samenvatting van het onderzoek.

 

Share This