Selecteer een pagina

Amsterdam, 19 november 2013 – De EFRAG heeft in een brief de door de IASB voorgestelde boekhoudregels voor leasing van de hand gewezen. De EFRAG ziet niets in het ‘dual model’ wat IASB voorstelt, zet vragen bij het conceptuele kader en meent dat de vermeende voordelen van de regels niet in verhouding staan tot de hoge kosten van aanpassing. Een vergaande vereenvoudiging wordt bepleit, maar feitelijk stuurt de EFRAG de IASB terug naar de tekentafel. De IASB heeft nog geen reactie gegeven op de brief, en ook niet op de inmiddels 638 responses op de voorstellen afkomstig uit het werkveld. Waarnemers zijn afwachtend en menen dat de IASB niet zomaar de stekker uit het project zal trekken, nadat er ruim acht jaar aan gewerkt is.

De EFRAG (European Financial Reporting Advisory Group) is de instantie die de Europese Commissie adviseert over het al dan niet adopteren van boekhoudstandaarden in Europa. Het Europees endorsement is noodzakelijk om de voorgestelde standaard ook effectief in te voeren.

Share This