Selecteer een pagina

Amsterdam, 10 juni 2014 – Het voorbije jaar is het Leaseurope Research Fund i.s.m. Deloitte op zoek gegaan naar inzicht in het risicoprofiel van leasing. Dit is relevant gelet op alle wijzigingen in regelgeving voor banken en financiële instellingen onder Basel III. Deze studie heeft geleid tot een zgn. Industry Prospectus, waarbij alle belangstellenden, waaronder toezichthouders, investeerders, beleggers en funders, een goed beeld krijgen van het risicoprofiel van leasemaatschappijen. Hierin wordt onder meer ingegaan op de rol van het object als zekerheid voor de financiering in de vorm van leasing. Dank zij diepgaande kennis van het object enerzijds en de ‘grip’ die leasemaatschappijen op het object hebben, blijkt dat leasing een gezond risicoprofiel heeft. Een extract van deze Industry Prospectus is hier beschikbaar. Het volledig rapport kan tegen een vergoeding bekomen worden bij Leaseurope, mevr. Hayley McEwen ( h.mcewen@leaseurope.org)

Share This