Selecteer een pagina

Amsterdam, 25 februari 2014 – Volgens vandaag gepubliceerde cijfers van de NVL is de leasingmarkt in het vierde kwartaal van 2013 fors gegroeid. In vergelijking met het vierde kwartaal van 2012 is er sprake van een groei met liefst 40%. Wanneer vergeleken wordt met het derde kwartaal van 2013 is er zelfs sprake van een toename van 72%. De NVL ziet hierin de bevestiging dat de Nederlandse economie in de tweede helft van 2013 in een stroomversnelling gekomen is. Traditioneel is het 4de kwartaal een sterk kwartaal voor leasing, maar in 2012 was daar geen sprake van. Met het nieuwe leasingvolume dat in Q4-2013 werd gerealiseerd is de traditie in ere hersteld, dit kwartaal was overigens het sterkste sedert 2008, aldus de NVL. Waarnemers wijzen op de verandering in regelgeving, onder meer in de truckmarkt, waardoor investeringen naar voren zijn gehaald. Toch lijkt er sprake van een structureel herstel, als gekeken wordt naar de verwachtingen van economen voor 2014. Opvallend is nog dat de distributie van leasing via Vendoren aan belang wint, ten koste van het banken-kanaal.

Share This