Selecteer een pagina

Amsterdam, 3 juni 2015 – Eind april namen er bijna 1,400 bieders uit 77 landen deel aan de materieelveiling van Ritchie Bros. in Moerdijk. Het veilinghuis verkocht hier in twee dagen meer dan 1,800 graafmachines, dump trucks, schrankladers, shovels, hijskranen, vrachtwagens en vele andere machines en voertuigen. Bieders uit alle windrichtingen deden mee aan de veiling, van de Brabantse provincie tot aan de oostkust van Australië. Men kan bij Ritchie Bros. veilingen zowel op locatie als rechtstreeks via internet meebieden. Hierdoor komt de wereldwijde vraag naar machines binnen handbereik voor de eigenaar die besluit machines te verkopen. Bedrijven die vaker bij Ritchie Bros. laten veilen kijken dan ook niet verbaasd als er op hun graafmachine bieders uit Nederland, Polen, Nieuw-Zeeland en China het tegen elkaar opnemen. Degeen die het hoogste bod plaatst wint altijd de machine, ongeacht waar hij vandaan komt.

Licht en zwaar materieel. Gebruikt en ongebruikt. Een veelvoud aan merken en typen, die gebruikte worden in uiteenlopende industriën. Je komt werkelijk van alles tegen op het enorme veilingterrein in Moerdijk. Bieders zoeken vooraf door het aanbod op de Ritchie Bros. website en hebben daarnaast de mogelijkheid om items tijdens de kijkdagen van dichtbij te bekijken. Tijdens de veilingdagen worden alle items in volgorde verkocht. Ritchie Bros. doet dit op professionele wijze, met Noord-Amerikaanse veilingmeesters, bidcatchers die de bieders assisteren en een veilingtheater dat van allerlei gemakken en faciliteiten voorzien is. Na de veiling worden veilingaankopen door de kopers opgehaald en worden de opbrengsten aan de verkopers uitbetaald. Het is een efficient systeem dat voordelen heeft voor zowel de koper als de verkoper. Niet voor niets werken al meer dan 50 jaar allerlei grote en kleine bedrijven met Ritchie Bros. samen.

Op 2 en 3 juli zal Ritchie Bros. haar volgende veiling in Moerdijk houden, waar zoals altijd alle ingebrachte machines een nieuwe eigenaar zullen vinden. Op het moment zijn er al meer dan vierhonderd items in het aanbod opgenomen en het aantal groeit door tot aan de veilingdag. De weken voor de veiling hebben materieeleigenaren de mogelijkheid om items toe te voegen aan de veiling. Sommigen brengen één machine naar de veiling, anderen tientallen tegelijk. Het veilingbedrijf werkt regelmatig met leasing bedrijven om een zo hoog mogelijk rendement te behalen op voertuigen en materieel.

De veilingen van Ritchie Bros. zijn openbaar toegankelijk, dus iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Kijk voor meer informatie op www.moerdijkveiling.nl of neem direct contact op met het kantoor in Moerdijk via 0168-392200. Volg Ritchie Bros. op Facebook via www.facebook.com/ritchiebrosnederland.

Share This