Selecteer een pagina

Amsterdam, 27 mei 2015 – De leasemarkt heeft het beste eerste kwartaal ooit beleefd, zo blijkt uit cijfers die vandaag door de NVL gepubliceerd zijn. In de eerste drie maanden van 2015 werden voor 1.293 miljoen euro nieuwe equipment leasecontracten gesloten, dat is een stijging met liefst 38% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2014, en tegelijk met voorsprong het hoogste volume ooit in een eerste kwartaal. In vergelijking met het vierde kwartaal van 2014 werd een groei van 7,3% opgetekend, dit terwijl het vierde kwartaal gebruikelijk de hoogste volumes worden weggezet. De stijging is toe te schrijven aan zowat alle contractcategorieën, maar ook aan de forse toename van grote contracten. Deze cijfers bevestigen de toename van het ondernemersvertrouwen en de stijging in de bedrijfsinvesteringen. Cijfers equipment lease in het eerste kwartaal van 2015.

Share This