Selecteer een pagina

Amsterdam, 24 augustus 2015 – Bedrijven, beleidsmakers en financiers zien in de circulaire economie grote kansen om bestaande, traditionele business modellen en concepten compleet op de schop te nemen en tegelijk onze economie duurzamer te maken. In de circulaire economie wordt veel slimmer omgegaan met objecten, door ze opnieuw in te zetten, of door de grondstoffen opnieuw te gebruiken. Inmiddels zijn er talloze voorbeelden van bedrijven die dit hebben weten te realiseren. Toch blijven er nog de nodige uitdagingen. De weg naar een volledige circulaire economie is lang, en vereist het ingrijpend her-denken van de gehele waardeketen: grondstoffenleveranciers, onderdelefabrikanten, OEM’s,  resellers en vendoren, gebruikers, financiers, remarketing-partijen, inzamelaars gebruikte goederen, enz. Maar ook de gehele logistieke keten dient opnieuw ingericht te worden. Om enig inzicht te geven in al deze uitdagingen heeft DLL een whitepaper gepubliceerd ‘White Paper Circular Business Model’ alsook een document ‘Complement New Equipment Sales with pre-owned assets‘. Ook ING heeft nagedacht over de financiële aspecten van de circulaire economie in een publicatie ‘Financing the Circular Economy’ die hier kan gedownload worden.

Share This