Selecteer een pagina

Amsterdam, 3 mei 2016 – De Nederlandse equipment leasemarkt heeft een record eerste kwartaal achter de rug. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2015 werd een lichte stijging van 0,4% opgetekend. Daarmee is het beste eerste kwartaal ooit gerealiseerd. Dat blijkt uit cijfers van de NVL die vandaag gepubliceerd zijn. De vergelijking met het 4e kwartaal van 2015 valt minder gunstig uit, een daling van ruim 11%, maar dat was dan weer het allerhoogste kwartaal ooit. Hieruit concludeert Stephan van Beek, voorzitter van de NVL, dat de leasemarkt gedragen blijft door een sterke economische conjunctuur, én dat meer ondernemers de weg naar leasing vinden. ‘Leasing is complementair met bankkrediet en andere kredietvormen’, aldus Stephan Van Beek, ‘als je als bedrijf voor het investeren in bedrijfsmiddelen leasing inzet, heb je per saldo meer krediet’. Opvallend in de cijfers is de forse toename van zgn. small tickets, dat zijn relatief kleine leasecontracten, bijvoorbeeld voor betaalterminals, beeldschermen, ICT materieel enz. Het totaal aantal contracten steeg met 19%. Van Beek: ‘feitelijk kunnen we stellen dat in het voorbije kwartaal zo’n 17.000 MKB ondernemers geholpen zijn met leasing’. Klik hier voor de cijfers van de Nederlandse equipment leasing markt.

Share This