Selecteer een pagina

Amsterdam, 16 juni 2016 – Volgens door Leaseurope vandaag gepubliceerde cijfers is de Europese equipment leasemarkt het jaar goed begonnen. Dat blijkt uit de Leaseurope Index die samengesteld wordt uit de kerncijfers van 23 grote Europese leasemaatschappijen, en ieder kwartaal gepubliceerd wordt. In termen van volume is er sprake van een groei van 8,8% in Q1, maar minstens zo interessant is dat de winstgevendheid van leasemaatschappijen met ruim 12% toeneemt in vergelijjking met vorig jaar. De voorzieningen voor slechte risico’s blijven verder dalen. Hieruit blijkt eens te meer dat de Europese economie het goed doet: er wordt flink geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen en er gaan minder bedrijven failliet, leasing is daarvoor een goede barometer. Meer informatie over Leaseurope Index via de Leaseurope website.

Share This