Selecteer een pagina

Amsterdam, 16 oktober 2016 – In de schaduw van de eeuwenoude Akropolis, werd op de Leaseurope Conventie in Athene vorige week in diverse boeiende sessies ingegaan op innovatie in de leasingwereld. Sprekers als Bill Stephenson, ceo van DLL en Jürgen Mossakowski, ceo van CHG-Meridian, signaleerden de opkomst van nieuwe business modellen als ‘pay-per-use’ en ‘device-as-a-service’. Bijvoorbeeld voor logistieke bedrijfsmiddelen als heftrucks en ook voor ICT apparatuur, dringt een vernieuwing van het beleid binnen leasemaatschappijen zich op. Leasing onderscheidt zich van bankleningen door een beter begrip van de geleaste objecten, hun waardeverloop en hun toepassingen in de economie. Om die reden kan leasing daadwerkelijk ondersteuning bieden aan bedrijven die hetzij bedrijfsmiddelen op de markt brengen, hetzij bedrijven die ze willen gebruiken. Flexibiliteit en continuering van de dienstverlening zijn daarbij sleutelwoorden.

Doorheen de gehele Conventie werden thema’s als fintech, big data, de circulaire economie en life cycle management besproken. Daarnaast werd ook een update gegeven van de IFRS16, de nieuwe boekhoudregels voor leasing. De Leaseurope Conventie was ook dit jaar weer uitverkocht, de ruim 500 deelnemers konden niet alleen nieuwe inzichten en ideeën opdoen, de visie horen van de leiders in de branche, maar ook uitgebreid netwerken in een zomers Athene.

Share This