Selecteer een pagina

Amsterdam, 13 december 2016 – De Nederlandse equipment leasebranche ziet voor zichzelf een cruciale rol weggelegd in de transitie naar de circulaire economie. Dat blijkt uit een white paper over de circulaire economie die door de NVL gepubliceerd is. “In het SER-advies dat vlak voor de zomer van dit jaar werd uitgebracht, werd de leasebranche al genoemd als geschikte partij om de circulaire economie succesvol te maken”, zegt NVL voorzitter Stephan Van Beek. In de voorbije jaren hebben zich nieuwe bedrijfsmodellen ontwikkeld die inspelen op de circulaire gedachte. Het aanbieden van een product als dienst (‘hardware-as-a-service’) is hierbij veruit de belangrijkste. Dit betekent dat niet de eindgebruiker maar de leverancier eigenaar blijft van het object. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan computers en servers, kopieermachines, heftrucks, industriële machines en vrachtwagens. Niet alle leveranciers van dergelijke apparaten of objecten zijn in staat om deze regierol op zich te nemen. “Leasemaatschappijen staan in een positie dat zij wél een regierol kunnen pakken. Maar dan moet de wetgeving op onderdelen wel versoepeld worden”, aldus Van Beek.

Share This