Selecteer een pagina

Amsterdam, 19 mei 2017 – Steeds meer ondernemers ontdekken leasing als extra bron van financiering voor hun investeringen in bedrijfsmiddelen. Volgens cijfers van de NVL die vandaag gepubliceerd zijn, is de equipment leasemarkt in het eerste kwartaal van dit jaar met 8,5% gestegen, tot meer dan 1,4 miljard euro. Volgens Stephan van Beek, voorzitter van de NVL, is dit geen toeval: “Bedrijven zijn weer flink aan het investeren, dus dat heeft direct een positieve invloed op de leasemarkt. We zien hier feitelijk het sterkste eerste kwartaal dat ooit is opgetekend in de Nederlandse leasemarkt.”

Opvallend is nog dat de het aantal contracten daalt, als gevolg van een afname van kleine tickets. De middelgrote en grote contracten doen het juist heel goed. Van Beek: “We moeten ons goed realiseren dat ruim 80% van de leasecontracten in het MKB wordt afgesloten. De gemiddelde contractwaarde is 90.000 euro, dat is ongeveer de prijs van een vrachtwagen of een industriële machine. Bedrijven zijn dank zij leasing in staat om te investeren zonder eigen middelen vast te leggen.”

De gehele Europese leasemarkt is overigens in goede doen. Volgens voorlopige cijfers van Leaseurope is in 2016 voor ruim 318 miljard aan nieuwe leasecontracten gesloten, dat is een stijging van 10,5%. Als het goed gaat met economie, gaat het goed met leasing.

Share This