Selecteer een pagina

Amsterdam, 2 mei 2017 – Op 11 mei organiseert NVL Next een unieke field experience bij Ritchie Bros., ’s-werelds grootste veilinghuis van industriële equipment. Naast het live bijwonen van de veiling horen we ook hoe de verkoop van gebruikt materieel bijdraagt aan de circulaire economie. In de aanloop naar dit event hebben wij aan Hubèr Loontjens, Manager Used Equipment van Boels Rental, gevraagd waarom Boels in Ritchie Bros. een goede partner ziet. Boels Rental richt zich via meer dan 390 filialen in 11 Europese landen en ruim 2400 bouwmarkt shop-in-shops in 13 landen op de verhuur van machines en gereedschappen aan zakelijke en particuliere klanten.

Used equipment helpt bij het optimaliseren van de vloot

Hubèr Loontjens geeft aan dat binnen alle activiteiten van Boels Rental verhuur de core business is. Het goed organiseren van de afzet van used equipment is daarbij van essentieel belang. Boels Rental optimaliseert haar vloot op basis van leeftijd en draaiuren, waarbij zij met haar eigen Technische Dienst zorgt dat alle machines perfect onderhouden blijven tijdens de verhuur. Via Ritchie Bros. zorgt Boels Rental ervoor dat onder andere de bouwgerelateerde machines een tweede leven krijgen. Het equipment wordt over de gehele wereld verkocht met Europa als zwaartepunt. Een ander voordeel van het samenwerken met Ritchie Bros. is dat zij zorgen voor de juiste exposure en de gehele marketing en afhandeling regelen.

Circulair denken als onderdeel van MVO beleid

Op de vraag hoe het bedrijf inspeelt op de circulaire economie licht Hubèr Loontjens toe dat Boels Rental een breder MVO beleid heeft om haar impact op de leefomgeving te minimaliseren. Eén van de pijlers is het zorgdragen voor een zo lang mogelijke levensduur afgestemd op de verhuur. Dat begint bij het duurzaam inkopen van materieel, het optimaal onderhouden en het opnieuw in de markt zetten van de apparatuur. Verder heeft Boels Rental als lid van de ERA, waarbij verhuurbedrijven en producenten samenkomen, invloed op de ontwikkeling en innovatie van machines. Bijvoorbeeld efficiëntie tijdens het transport heeft grote impact. Via de ERA kunnen eisen worden neergelegd bij producenten. Een voorbeeld is de manier waarop schaarhoogwerkers worden vastgezet tijdens het vervoer. Een ander voorbeeld  is Boels Sanitation. Dit onderdeel van Boels verhuurt mobiele sanitaire units die zeer efficiënt met water omgaan en efficiënt zijn te transporteren waardoor er tweemaal zoveel units op een vrachtwagen geladen kunnen worden.

Deze en andere  zaken over circulaire economie en de verkoop van gebruikt materieel komen in de NVL Next sessie bij Ritchie Bros. aan bod.

Share This