Selecteer een pagina

Amsterdam, 21 augustus 2017 – De Europese leasingmarkt groeide in 2016 naar een totaal volume aan nieuwe leasecontracten van 333,7 miljard euro, een groei van 10,3% tegenover 2015. Dat blijkt uit cijfers die Leaseurope zopas publiceerde. Hiermee wordt voor het derde jaar op rij een stevige groei neergezet. Jurgita Bucyte, senior advisor bij Leaseurope stelt dat de cijfers in zowat alle Europese landen erg positief zijn. “Naast de forse groei met 12,6% van de autoleasemarkt zien we een stijging van 10,3% in industriële bedrijfsmiddelen”, aldus Bucyte, “terwijl de leasingvolumes in ICT met 7,4 minder snel groeien en vastgoedleasing met slechts 1,8% een bescheiden bijdrage levert”.

Leaseurope verwacht dat ook 2017 een sterk leasingjaar zal worden, immers “in het licht van aanhoudende groei kunnen de bedrijven hun investeringsbeslissingen niet langer uitstellen”. Daarnaast blijkt uit analyses van de Europese Investeringsbank (EIB) dat een groeiend aantal bedrijven leasing als complementair financieringsinstrument ziet voor investeringen in bedrijfsmiddelen.

Share This