Selecteer een pagina

Amsterdam, 22 augustus 2017 – De groei van de Nederlandse leasingmarkt zet flink door. In de eerste helft van 2017 werden voor meer dan 3 miljard euro aan nieuwe leasecontracten gesloten, een stijging met 11% in vergelijking met de eerste jaarhelft van 2016. Dat blijkt uit cijfers die vandaag door de NVL gepubliceerd zijn. Vooral in het tweede kwartaal van dit jaar is een impuls gegeven aan de markt, met een volume van 1,6 miljard euro, een groei van 15% tegenover het eerste kwartaal van dit jaar.

Voorzitter van de NVL, Stephan van Beek, is opgetogen: “Met drie miljard aan nieuwe leasecontracten in de eerste helft van dit jaar is een record gevestigd, dat zou betekenen dat bij gelijkblijvend economisch tij de kaap van de zes miljard in zicht komt. Dan heeft de leasingbranche de financiële crisis ook echt helemaal verteerd. De NVL bestaat dit jaar 45 jaar, deze cijfers zijn een mooi verjaardagscadeau.”

Opvallend is nog dat de bankkantoren minder leasecontracten aan de man hebben gebracht, terwijl de vendoren deze lacune opvullen. “In ieder geval is duidelijk dat de Nederlandse bedrijven de weg naar leasing goed weten te vinden”, aldus nog Van Beek, “voor investeringen in bedrijfsmiddelen is leasing een geschikt financieringsinstrument”.

Share This