Selecteer een pagina

Amsterdam, 12 februari 2018 – De leasingmarkt voor bedrijfsmiddelen heeft in 2017 net niet de kaap van de 6 miljard euro overschreden. Dat blijkt uit cijfers die de Ned. Vereniging van Leasemaatschappijen vandaag bekendmaakt. In het vierde kwartaal van 2017 werd een groei opgetekend van ruim 20% ten opzichte van het derde kwartaal van 2017. Hiermee is er sprake van een ware eindsprint.

“Jammer dat we nu net onder de zes miljard blijven'”, stelt NVL-voorzitter Van Beek, “maar we blikken tevreden terug op een heel sterk leasingjaar. Nooit eerder werden zoveel leasecontracten gesloten als in het tweede kwartaal van 2017, en ook het vierde kwartaal bleef nipt onder dat niveau. Deze cijfers weerspiegelen de investeringsbereidheid van het Nederlandse bedrijfsleven, met de nadruk op het MKB. Dat de markt in de breedte groeit zien we aan de stijging in de categorie van de gemiddelde contractwaardes. Een gemiddeld leasecontract is 93.000 euro waard.”

Klik hier voor de marktcijfers leasing in 2017

Share This