Selecteer een pagina

11 juli 2011 – De IASB en de FASB hebben vandaag bekend gemaakt dat er een nieuwe Exposure Draft komt voor de accounting regels voor leasing. Waarnemers zijn in het geheel niet verrast van dit besluit. Na de oorspronkelijke Exposure Draft die in augustus 2010 het licht zag, kwamen er ruim 800 reacties vanuit het bedrijfsleven en belanghebbenden, overwegend negatief. De Boards hebben op basis hiervan de nodige aanpassingen aangebracht aan de regels, echter het gevolg van deze aanpassingen was dat de samenhang steeds verder onder druk kwam te staan. Zowel Leaseurope als EFRAG lieten niet na de Boards hierop te wijzen en drongen recent nog sterk aan op een re-exposure. Leaseurope juicht het besluit dan ook toe. De nieuwe Exposure Draft wordt verwacht in september of oktober van dit jaar.

Share This