Selecteer een pagina

22 juni 2011 – In het op 21 juni gepubliceerd rapport over de financiering van het mkb ziet de Commissie De Swaan een belangrijke financieringsbron over het hoofd, leasing. Deze is goed voor 4 miljard financieringen per jaar. De Commissie gooit daarmee het leaseproduct op één hoop met bancaire leningen, terwijl er essentiële verschillen zijn, denk daarbij aan 100% financiering van het object, flexibelere terugbetalingsmogelijkheden en het feit dat geen additionele zekerheden hoeven verstrekt te worden buiten het geleasde object zelf. Wat zo mogelijk nog erger is, is dat de Commissie over het hoofd ziet dat aan fabrikanten of leveranciers gelieerde leasemaatschappijen financiering verstrekken in de vorm van vendor leasing, en daarbij op een minder ‘bancaire’ manier kijken naar kredietverlening. De Commissie pleit voor meer creativiteit in financiering, daar kan niemand tegen zijn. Maar de Commissie ziet in haar zoektocht naar alternatieve vormen van financiering een goed lopende bestaande vorm van financiering over het hoofd…

Share This