Selecteer een pagina

7 oktober 2011 – Op de Leaseurope Conventie in Wenen (29 en 30 september) is gebleken dat de nieuwe accountingregels voor leasing op zich zullen laten wachten. De IASB heeft in de persoon van Jan Engstrom verklaard dat een nieuwe Exposure Draft pas in het eerste kwartaal van 2012 zal gepubliceerd worden, waarna een nieuwe consultatieronde met het werkveld zal volgen. Dat betekent dat het eerste boekjaar waarin de regels van toepassing zullen zijn het boekjaar 2016 zal worden. Waarnemers zijn van mening dat dit erg krap wordt, omdat het schrijven van de benodigde software tijd zal kosten, mede gelet op de complexiteit van de regelgeving. Volgens een onderzoek wat Invigors heeft gedaan is bovendien gebleken dat met name de lessors zich tot nu toe druk gemaakt hebben omtrent de boekhoudregels voor leasing, maar dat de lessees nog geen enkele notie daarvan hebben. Misschien kan de tussentijd nuttig gebruikt worden om de lessees goed te informeren.

Share This