Selecteer een pagina

Amsterdam, 3 februari 2014 – Na het opmerkelijk hoge aantal reacties op de voorgestelde standaard voor lease accounting (ED2013) hebben de Boards – de IASB en zijn Amerikaanse tegenhanger FASB tweemaal vergaderd om de marsroute voor het vervolg te bepalen. Geen gemakkelijke opgave, gelet op de zeer kritische ontvangst van de voorstellen door het werkveld. Waarnemers stellen vast dat de twee Board meetings (in november en januari) vooralsnog geen enkele duidelijkheid hebben opgeleverd. Er lijkt een verschil van visie te zijn tussen de IASB en de FASB over zowel inhoudelijke issues als het proces. Het voorgestelde ‘dual model’ staat opnieuw ter discussie. Tegelijk wordt de druk opgevoerd om het project te finaliseren. De stafdiensten van de Boards zijn nu aan het werk gezet om een en ander verder uit te zoeken en de voorstellen te verfijnen. Echter de tegenstellingen in de Boards maken het niet makkelijk om al tegen de eerstvolgende meeting van de Boards in maart een voldragen voorstel neer te leggen. Om nog enig overzicht te houden heeft Leaseurope een handige en goed leesbare samenvatting gemaakt van de reacties op de ED2013.

Share This