Selecteer een pagina

Amsterdam, 27 augustus 2015 – Nadat de Nederlandse equipment leasemarkt in het eerste kwartaal recordcijfers mocht noteren, is ook in het tweede kwartaal sprake van forse groeicijfers. Dat blijkt uit cijfers die vandaag door de NVL gepubliceerd zijn. In het tweede kwartaal van 2015 is er voor 1,3 miljard euro nieuwe leasecontracten gesloten. Hiermee is de leasemarkt in de eerste jaarhelft van 2015 met bijna 34% gegroeid. ‘Dat is een ongekend groeicijfer’, stelt Stephan van Beek, voorzitter van de NVL, ‘het weerspiegelt het vertrouwen in de markt en de toename van de investeringen in bedrijfsmiddelen als vrachtwagens, machines, maar ook ICT-apparatuur’. Opmerkelijk is dat de banken meer leasing zijn gaan verkopen, waarmee een licht dalende trend van de voorbije jaren weer opwaarts gericht is. Volgens Van Beek vinden steeds meer bedrijven de weg naar leasing als financieringsbron naast klassieke bankleningen. ‘Dat is vanuit bedrijfsoogpunt wel zo verstandig, omdat je dan niet afhankelijk bent van één financieringsbron’ stelt Van Beek, ‘door leasing in te zetten trek je per saldo meer kredietruimte aan waardoor investeringen in bedrijfsmiddelen toch binnen handbereik komen’. De NVL spreekt van een goed leasejaar, met name in het vooruitzicht van het traditioneel sterke vierde kwartaal. Toch is er enige voorzichtigheid in verband met de recente volatiliteit op de financiële markten. De marktcijfers leasing Q2-2015 vind je hier.

Share This