Selecteer een pagina

Den Haag, 21 september 2015 – Financiers, brancheorganisaties en overheid gaan samenwerken in de Nationale Financieringswijzer, zo kondigden zij vandaag aan tijdens de mkb-top over financiering te Den Haag. Tijdens de top, die in het teken stond van samenwerking en passende financiering, opende Minister Kamp van Economische Zaken de nationalefinancieringswijzer.nl. De NVL heeft zich als partner achter dit initiatief geschaard om ondernemers beter te informeren over de mogelijkheden van leasing.

De Nationale Financieringswijzer helpt ondernemers op weg bij de voorbereiding op financiering en het bepalen van de meest passende financieringsvorm. Het portaal komt voort uit een brede samenwerking van financieringskoepels, brancheorganisaties en overheid. De Nederlandse Vereniging van Banken, de ondernemersorganisaties MKB Nederland en VNO-NCW, het ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zijn founding partners. De NVL neemt deel als brancheorganisatie voor de equipment lease industrie.

Minister Kamp van Economische Zaken zegt hierover: “Zeker nu de economische groei doorzet, is het voor ondernemers van cruciaal belang dat zij financiering kunnen krijgen voor hun investeringen. Door de website ‘Nationale Financieringswijzer’ worden ondernemers beter wegwijs gemaakt naar de meest geschikte financiering voor hun investeringsplannen”.

Stephan van Beek, voorzitter van de NVL:”Leasing is na bankfinanciering de tweede belangrijkste externe financieringsbron van ondernemingen. Steeds meer bedrijven ontdekken leasing, en omdat leasing perfect naast andere financieringsbronnen kan staan, hebben bedrijven per saldo meer krediet.

Ga voor meer informatie naar: www.nationalefinancieringswijzer.nl

Share This