Selecteer een pagina

Amsterdam, 22 januari 2016 – Op de Dag van de Industrie 20 januari 2016 is uitgebreid aandacht besteed aan het belang van de Nederlandse maakindustrie voor ’s lands economie en export. Een interessante invalshoek in het debat was de koppeling tussen maakindustrie en diensten. De grenzen tussen beide vervagen steeds meer. ‘Er is geen industrieel maakbedrijf in Nederland die geen diensten aanbiedt naast de producten zelf’, stelde Fried Kaanen, voorzitter van de Koninklijke Metaalunie. Die diensten kunnen allerlei vormen aannemen, onder meer ook (vendor) leasing als financieringsoplossing voor de afnemer/gebruiker. Door een stap vooruit te denken in de keten levert ook de industrie de mogelijkheid om haar eigen afzet van eindproducten te faciliteren. Download hier het rapport ‘Nederland Maakt’.

Op de lancering van NLGroeit door Koningin Máxima op 13 januari 2016 werd de aandacht gevestigd op de groei van MKB ondernemingen. Deze lopen vaak tegen grenzen aan, die door begeleiding van de ondernemers in de vorm van mentoring en coaching kunnen verlegd worden. Ondernemer zijn is vaak een eenzaam beroep, maar door te klankborden met anderen, door een spiegel voorgehouden te worden en door te leren van ervaring van anderen, kunnen MKB ondernemers wèl door de grenzen van hun eigen groei breken.

Share This